Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

Domeinnaam.

Domeinnaam afbeelding

Wat is een domeinnaam.

Om dit goed te kunnen uitleggen gaan we een paar stapjes terug in de tijd. Vroeger kon men beter telefoonnummers onthouden dan nu. Tegenwoordig worden de telefoonnummers bewaard op uw telefoon. Op u telefoon kiest u de naam en het nummer wordt gebeld. Op het internet gaat het precies zo, want iedere website heeft een zogenaamde IP-adres. Met dit IP-adres kunnen websites ook gevonden worden. U begrijpt dat het onthouden van zulke nummers niet te doen is.

DNS

Daarom is er DNS bedacht en DNS vertaald deze IP-nummers naar een webadres en uiteraard kan dit ook andersom. Gaat u op zoek gaat naar www.uwdomein.nl dan staat hier in werkelijkheid IP-adres 111.222.333.444 tegenover. Dus als u in uw browser 111.222.333.444 invoert komt u uit bij www.uwdomein.nl. www.uwdomein.nl is makkelijker te onthouden dan 111.222.333.444. Nu is dit IP-adres wel te onthouden maar u bezoekt vaak meerdere websites dus wordt het onthouden ook een stuken moeilijker. Een naam is nu eenmaal makkelijker te onthouden dan een reeks getallen.

Komt een domeinnaam vaker voor?

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet en komt maar één keer voor. Het enig wat kan veranderen is de extensie .nl. Een domeinnaam kan voorkomen in meerdere extensies denk hierbij aan www.uwdomein.com, www.uwdomein.be, www.uwdomein.eu, www.uwdomein.org en ga zo maar door. Deze domeinnamen worden beheerd en gecontroleerd door SIDN. Wilt u een domeinnaam registreren kijk dan eerst of deze naam niet al geregistreerd is door iemand anders.
U kunt uw bedachte naam hier controleren op beschikbaarheid.

Is de naam al geregistreerd dan zult u een andere naam moeten bedenken of een andere extensie. Heeft u de juiste naam gevonden dan kan deze geregistreerd worden. Kelchboon kan deze naam voor u registreren en op naam laten zetten. Het op naam laten zetten doet u voor minimaal 1 jaar.

Heeft u uw domeinnaam geregistreerd, dan kunt u er nog niets mee want dan heeft u ook een zogenaamd webhosting pakket nodig.

Met een hosting pakket kunt u uw website publiceren en kunt u uit naam van uw domeinnaam e-mail gaan versturen.

U komt er niet uit!

Heeft u nog vragen, aarzel niet en neem gerust contact met ons op via het contactformulier.